Shenimi i Fundit - padukshem
Shėnimet shikohen vetėm nga Anėtarėt.
Lajmet

mergimtari.ch LajmeOPINIONELetėr publike Patriarkut Irinej dhe Igumenit Sava Janjiq   
Letėr publike Patriarkut Irinej dhe Igumenit Sava Janjiq

Letër publike Patriarkut Irinej dhe Igumenit Sava Janjiq

 Nga Rexhep Torte  Më 20 gusht 2020 Në ora: 11:25


            Kisha Orthodokse  Serbe përplot me mëkate


            Serbia në Kosovë kreu mijëra  e mijëra vrasje, masakrime e dhunime dhe e bëri shkrumb e hi Kosovën, dhe nga Ju si misionarë fetarë nuk gjëgjuam as edhe një fjalë për keqardhjeje apo dënimi të këtyre krimeve shtazarake.
            Sebia është shteti më okupues dhe më hegjemonist në në Ballkan dhe Evropë.
            Serbët janë populli më i egër, më vrasës, më masakrues, më gjakpirës dhe më primitiv në Ballkan dhe në Evropë.
            Gospodin  Irinej dhe Igumen Sava Janjiq, Ju si misioarë të Kishës Orthodokse Serbe nuk jeni duke e kryer misionin fisnik që ta fisnikeroni dhe ta edukoni shpirtërisht popullin serb.
            Serbia në fund të shekullit të  20-të kreu tre luftëra gjenocidale në Kroaci, Bosnjë e Hercegovinë dhe në Kosovë, duke  vrarë, masakruar dhe dhununuar në mënyrën më shtazarake  dhjetëra mijëra njerëz të pafajshëm të  të gjitha moshave e gjinive.
             Ju si misionarë të Kishës Orthodokse Serbe, nuk u dëgjuam ta flisni as edhe një fjalë keqardhjeje, dënimi për ato krime njerëzore, apo edhe një fjalë mëshire për tërë ato jetë njerëzish të pafajshëm të vrarë, të masakruar dhe të  dhunuar nga dora gjakatare serbe.
            Kujtojeni Zotin para se të nxitmi urrejtje ndaj shqiptarëve, ndryshe vendin e keni në xhehenem.
            Zoti, krijuesi  i tokës dhe i qillit  është vetëm një, pa marrë parasysh numrin e madh të besimeve fetare.
            Besimi fetar i mirfilltë ka*ol fisnik, human dhe mëshirues.
            Nuk besoj se ka besim fetar në botë që i udhëzon njerëzit për urrejtje,  vrasje dhe masakrime ndaj  njerëzve të pafajshëm.
            Gospodin  Irinej dhe Igumen Sava Janjiq, mediat  serbe më 11 maj 2019 njoftuan se, “ Patriarku Irinej, kreu i Kishës Orthodokse  të Serbisë  ka thënë se, “Mund ta kthejmë Kosovën nën Serbi. Plaga jonë e madhe është Kosova. Toka e shenjtë serbe nga e cila nuk mund të heqim dorë, sepse do të na mallkojnë heronjtë tanë të Kosovës. Do të na mallkojë historia dhe gjithë ata që kanë vuajtur për Kosovën. Kosovën e kishin rrëmbyer edhe turqit, por pas 500 vjetësh ia dolëm ta kthejmë. Gëzohem se edhe udhëheqësit  serbë po thonë  se nuk do të heqin dorë  nga Kosova. Kjo gjë i gëzon edhe klerikët tanë  në Kosovë. Nuk besojmë shumë në forcën e fuqive të mëdha, por besojmë  në forcën e klerikëve tanë”.
            Më datë 18 maj 2019 Aleksandër Vuçiq, presidenti i Serbisë pas takimit që pati me  Patriarkun Irinej dhe klerikët e tjerë orhodoksë,  deklaroi se,” Qëndrimi i Kishës Serbe  është  se nuk do ta njeh pavarësinë e Kosovës dhe se nuk do ta lejojë shkëputjen e saj nga Serbia. Mundohu ta nxjerish maksimumin për popullin serb, më thanë ata”.
            Më 15 gusht 2020, mediat e Serbisë informuan për reagimin e Aleksandër Vuçiqit, President i Serbisë dhe të Sava Janjiqit, Igumenit të Manastirit të Deçanit, kundër ndërtimit të rrugës Deçan-Plavë, se gjoja kjo rrugë e rrezikuaka Manastirin e Deçanit, pasi kaluaka në afërsi të këtij manastiri, në të ashtuquajturën “Zonë e mbrojtur”.
            Patriark Irinej dhe Igumen Sava Janjiq, po  ti analizojmë këto  deklarata Tuaja  të sipërtheksuara dhe nga cilido kënd që ti shikojmë,  këto  deklarata janë luftënitëse.
            Kosova  nuk mund të jetë plagë e madhe për Serbinë, por përkundrazi  Serbia i ka shkaktuar plagë të mëdha Kosovës.
            Kisha  Orthodkse Serbe ta ketë misionin që ta nxit Serbinë për luftë.
            Kosova kurrë nuk ka qenë dhe  as do të jetë tokë e shenjtë serbe.
            Kjo doktrinë e Juaja nuk është gjë tjetër veçse mitilogji mesjetare e shpikur nga vete serbët okupues dhe tiranë.
            Shqiptarët në tërë historinë e tyre nuk kanë okupuar  as edhe një pëllëmbë tokë të huaj.
            Kosova është tokë e shenjtë dhe denbabaden e shqiptarëve dhe e larë me gjakun e shqiptarëve.
Nga Deēani, Enjte, 20 Gusht 2020 11:02, Komentet(0)
Komentet


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 


MKPortal ©2003-2008 mkportal.it
Faqe e krijuar nė 0.02815 sekonda me 30 veprime